Naptár

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Tengerparti nyaralásaink keretében csodaszép helyekre, Horvátországba, Olaszországba, Törökországba, Egyiptomba és még számos más varázslatos helyre eljuthat!Kulturális körutazásaink egyszerre biztosítják a nyaralás élményét és a látnivalók felfedezését.Városlátogatásaink nemcsak nyárra, hanem tavaszra és őszre is rengeteg meglepetést tartogatnak.

Capri látnivalók

Capri látnivalók

 

Capri szigete, Capri, Capri sziget, Olaszország Capri, Capri nyaralás, Capri utazás

Olaszország, Capri

Capri sziget első lakosai  a viii. században a görögök voltak.  Néhány feltárt falmaradvány is bizonyítja ezt.  A szigetlakók nagy mennyiségben termesztik a citromot, amiből többek között  Limoncellot is gyártják, ami a híres citrom likőr. A sziget látnivalói között igen jelentősek  Augustus császár kertjei, ahol gyönyörű egzotikus növények  láthatók, és erről a helyről nagyon szép kilátás nyílik a Marina Piccolara kis kikötőre és kedvelt strandre.  A másik forgalmas kikötő a Marina Grande. Nagyon szép építészeti látnivaló a Castello Barbarossa,  valaha bizánci erődítmény volt, ma csak a központi része látható. A Villa Jovis római kori villa az  i. e. I. században épült,a felfedezése a XVIII. században történt. Mellé építették ebben az időben a Santa Maria del Soccorso templomot. A villa  eredetileg erődnek épült, saját víztartálya és fürdője volt. Nagyon nevezetes a Piazetta, mely a város központja, a városháza udvarán látható az egykori Villa Augustea romjait.

 

 

Capri szigete, Capri, Capri sziget, Olaszország Capri, Capri nyaralás, Capri utazás

Olaszország, Capri

Capri több millió éves természeti szépséggel is rendelkezik, a Nápolyi-öböl azúrkék vízének gyöngyszeme. A nevezetességek közé tartozik az igen népszerű strand a Marina Piccola. Anacapri közelében van a Punta Carena világítótorony, mely napjainkban is eredeti funkciójában üzemel. Anacapriból libegővel lehet feljutni a Monte Solaro tetejére. A csúcsra jól kiépített turistaút is vezet.  Capri nagyon nevezetes látványossága a Grotta Azurra,  a Kék Barlang. Érdemes hajóval ellátogatni a természeti különlegességekhez, a Nápoly-öbölnél levő három sziklához, amelyek a sziget szimbólumai. A szikláknak külön nevük van, az egyik a Stella, a második a Mezzo, és a harmadik a Scopolo. Capri szigetén egy másik természeti csodának számít az Arco Naturale, egy korábbi nagy barlang maradványa.

 

 

 

A képek forrásai:

1. http://www.flickr.com/photos/82424909@N00/387823966

2.http://www.flickr.com/photos/9147703@N03/1112255801

Leave a Reply