Naptár

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Tengerparti nyaralásaink keretében csodaszép helyekre, Horvátországba, Olaszországba, Törökországba, Egyiptomba és még számos más varázslatos helyre eljuthat!Kulturális körutazásaink egyszerre biztosítják a nyaralás élményét és a látnivalók felfedezését.Városlátogatásaink nemcsak nyárra, hanem tavaszra és őszre is rengeteg meglepetést tartogatnak.

Szardínia látnivalók

Szardínia látnivalók

 

Szardínia, Szardínia sziget, Szardínia nyaralás, Szardínia utazás, Szardínia szigete, szardiniai utazás

Olaszország, Szardínia

Szardínia  Szicília után a Földközi-tenger második legnagyobb szigete. Jelentős különlegességnek számít, hogy az 1970-es évek végén a paleolitikumból származó leleteket tártak fel  szigeten. Ezeknek az építészeti maradványoknak a mérete arra utal, hogy már az időszámításunk előtti első évezredben nagy számú lakosság élét a szigeten. A sziget ugyan nem túl nagy, ennek ellenére a tengerpart mentén igen sok,  gyönyörű öböl található, türkizkék,  kristálytiszta vízzel. A medencékben és a parti síkságon déligyümölcs-, olíva-, mandula- és szőlőtermesztés folyik, a látvány igazán káprázatos.

Az Alghero és Olbia közötti húzódó területen vannak  Szardínia látnivalókban bővelkedő területei. A leghíresebb az Olbia felett fekvő Smaragdpart. A keleti oldalon  Arbatax és Cala Gonone környékén a tengeri barlangok, a vörös sziklaképződmények és a háttérben meghúzódó Gennargentu – hegység  igazán lenyűgöző látványt nyújtanak. Costa Rei, Villasimius és Solanas közelében nagyon híres  fehér homokos strandokat lehet felfedezni.

Szardínia, Szardínia sziget, Szardínia nyaralás, Szardínia utazás, Szardínia szigete, szardiniai utazás

Szardínia, Olaszország

Az Európában egyedülálló egzotikus szigeten különleges természeti adottságok és nagyon ritka állatok, flamingó, muflon, törpe vadló, jégmadár, gyönyörű növényfajták, eukaliptusz, mirtusz, kaktuszfüge, jázmin csodálható meg, védelmükre több nemzeti parkot, rezervátumot létesítettek, ezek  a Mediterrán térség legnagyobb védett területet jelentik. Szardínián látható a múlt, és ezen a helyen élnek még  a mesék és a mítoszok. Megcsodálhatóak az ősi sziklabarlangok, a szinte épségben fennmaradt föníciai városokban vagy  gyönyörködni lehet Szardínia jelképében a nuraghekban, melyek  kőtömbökből épült erődítményhez hasonlatos lakóházak és őrtornyok. Mindezek mellett l-áthatóak a jól ismert római kori maradványok és a spanyol uralom értékes emlékei.

A természet szépségei csodálatosak, láthatóak olyan szél és víz formálta kőképződmények,  mint az Elefánt-szikla, a Medve-szikla vagy a “Nyomozó”. Aki hajókiránduláson vesz részt, annak felejthetetlen  a sziget legszebb partszakaszainak látványa,  ebéd a szárd pásztorokkal, búvárkodás közben megcsodálhatja a tenger  kincseit,  vagy éppen  végiglovagolhat a hófehér homokos tengerparton.

 

Szardínia, Szardínia sziget, Szardínia nyaralás, Szardínia utazás, Szardínia szigete, szardiniai utazás

Olaszország, Szardínia

Egy kis zöld vonaton olyan eldugott helyekre lehet eljutni, ahová út nem vezet.  A régi időkből megmaradt lokomotív csodálatos tájakon, viaduktokon vezet át.  A sziget legfontosabb városai Sassari és a délen levő Cagliari.  Cagliari “a Nap városa”,  igen kellemes hőmérséklettel és  az egész város olyan mint egy tengerre nyíló óriási ablak. A várost a pun és föníciai népek építették, később a rómaiak is hozzájárultak a még ma is látható Óváros zegzugos utcáinak építéséhez amely körbeöleli a gyönyörű katedrálist és a középkori várat. A városban sok régészeti leletet, barokk műemlékeket fedezhetnek fel a látogatók.

 

 

 

 

A képek forrásai:

 

1.http://www.flickr.com/photos/33934101@N06/3808113000

2.http://www.flickr.com/photos/14601790@N00/1141778

3.http://www.flickr.com/photos/12568962@N00/527714962

Leave a Reply