Naptár

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Tengerparti nyaralásaink keretében csodaszép helyekre, Horvátországba, Olaszországba, Törökországba, Egyiptomba és még számos más varázslatos helyre eljuthat!Kulturális körutazásaink egyszerre biztosítják a nyaralás élményét és a látnivalók felfedezését.Városlátogatásaink nemcsak nyárra, hanem tavaszra és őszre is rengeteg meglepetést tartogatnak.

Barcelona látnivalók

Barcelona látnivalók

 

Barcelona, Barcelona látnivalók, Barcelona városnézés, Barcelona Spanyolország, Spanyolország Barcelona, Barcelona nevezetességei, Barcelona látnivalói

Spanyolország, Barcelona

Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia tartomány fővárosa, a Katalán Kormány székhelye. A világ 10 leglátogatottabb településeinek egyike a Földközi-tenger harmadik legnagyobb kikötővárosa, az 1992-es nyári olimpiai játékok helyszíne.  Szent Család-templom a katalán építész Antonio Gaudí leghíresebb alkotása, felszentelésére 6500 fős gyülekezet előtt 201. november 07.-én került sor, melyet XVI. Benedek pápa  végezte el. A Csontok háza a Világörökség  részét képező Batlló-ház, az épület  színeiből és a formáiból is látható, hogy a tervezőt  a tengeri élővilág ihlette meg a tervezése során. A Kőbánya, Antonio Gaudí második leghíresebb lakóháza Barcelonában. Az Eixample kerületben levő 5 emeletes bérház  hullámzó homlokzatú épületben alig található egyenes falszakasz, hivatalos értelemben az épületnek nincs is homlokzata. Ugyancsak a Világörökség részét képezi a Güell Park, ez Barcelona Grácia kerületében található. A parkban található Gaudí Múzeum.
Barcelona, Barcelona látnivalók, Barcelona városnézés, Barcelona Spanyolország, Spanyolország Barcelona, Barcelona nevezetességei, Barcelona látnivalói

Spanyolország, Barcelona

A Güell Park legnépszerűbb részei  között vannak a  parkot körülvevő viadukt, a játszótér, és a Kálvária műemlék, mely egy kövekből álló kis hegy, a tetején 3 kereszt látható.

A város Kikötőjében kapott helyet  Kolumbusz szobra, a látványos Aquarium, a  Maremagnum, és itt lett kialakítva a turisták által is nagyon kedvelt Moll de la Fusta sétánya. A Ciudadela Park nevezetessége, hogy  az 1888–as Világkiállítás helyszíne volt, ebben a parkban található az Állatkert és a Zoológiai Múzeum. A Ramblák magába foglalja a  Plaça Reial klasszicista stílusban megépített  árkádos tere, amely a Ramblákról nyílik a gyönyörű Három Grácia-szökőkútjával és Gaudí által készített kovácsoltvas  lámpáival. Az Operaház épülete is lenyűgöző látványosság, 1848-ban épült, 3500 fő befogadására képes épület. A Perui Alkirálynő Palotája egy barokk polgári épület, benne jutott hely az Iparművészeti Múzeumnak és a Cambó-gyűjteménynek.  A Güell-palota is az  UNESCO Világörökség része, ugyancsak  Gaudí tervei alapján épült, a Színházi Múzeum ebben az épületben látogatható.

 

 

Barcelona, Barcelona látnivalók, Barcelona városnézés, Barcelona Spanyolország, Spanyolország Barcelona, Barcelona nevezetességei, Barcelona látnivalói

Spanyolország, Barcelona

Érdekesség még az Erotika Múzeuma, a La Buqueria gyümölcs – és halpiac. A csodálatos épületeket magába foglaló Gótikus negyed  amely a Mons Taber hegyén, a katedrális körül terül el.  Értékes és nagyon szép látványosság a városban a Santa Eulália-katedrális, a Nagy Királyi Palota, a Federico Marés Múzeum, a Fődiakónus Palotája, ma Levéltárként hasznosítják, a Katalán Kormány székháza, a Picasso-múzeum , a Sants-Montjuïc, a Placa d’Espanya, amely az 1929-es Világkiállítás helyszíne volt, a Kongresszusi Központ és az itt látható kiállítási pavilonok, az egykori Las Arenas bikaviadal aréna, José María Jujol szökőkútja. Az Olimpiai Ring az Olimpiai Stadionnal, a  Joan Míró Alapítvány, a Görög Színház, a Citadella  ahol a Hadtörténeti Múzeum található, a Les Corts, a lenyűgöző mérető  FC Barcelona Stadionja, a Francesc Mitjans alkotása. További látnivalók még, melyek érdemes megtekinteni Barcelonában a Pedralbes-kolostor, a csodálatos parkok.  

A hegyre feljutva  gyönyörű panoráma nyílik a tengerre és Barcelonára, ide libegővel lehet könnyen feljutni.

 

 

A képek forrása:

1.http://www.flickr.com/photos/30982194@N05/4067532875

2.http://www.flickr.com/photos/71088059@N00/430564338

3.http://www.flickr.com/photos/70928835@N00/335753652

Leave a Reply